Каракачанов: При обединение на патриотите, лидерите на партиите да не бъдат част от листите

Политика | 13 май 2021, четвъртък / 14:45| Показвания:ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На форума бяха обсъдени приоритетите за предстоящите избори, както и взето решение под каква форма най-голямата патриотична формация в България ще се яви на предстоящите избори на 11 юли тази година.

Припомняме, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов загатна за бъдеща коалиция на предсрочните парламентарни избори с НФСБ и КОД.

Самият Валери Симеонов също призова за обединение на патриотите. На изборите от 4 април от ВМРО се явиха самостоятелно, а партията на Симеонов НФСБ се обедини с тази на Веселин Марешки. Резултатите - и двете партии бяха под 4-процентовата бариера - 3.64% за ВМРО и 2.73% за „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“.

Според социолозите шансовете на патриотите са по-високи при обединение.

"Това беше най-грозният парламент - не спонсорите решават кой ще влезе в Народното събрание, а хората", заяви на брифинг лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Част от партиите опитаха да си решат проблемите с изборните промени", разкри още бившият военен министър.

"Отново предстоят избори - единият вариант е да се явим самостоятелно, другият е да направим тюрлю гювеч от партии с малко проценти, третият и най-близък вариант е за обединение на патриотичния вот", съобщи Каракачанов.

Лидерът на патриотите бе категоричен, че не трябва да сме -фили или -фоби, а да търсим интересите само на България. "32 години сме шампиони само да се мразим", смята той.

Каракачанов призова за обединение на база общи ценности - семейни, национални и християнски ценности.

Лидерът на ВМРО поиска промени в Конституцията - намаляване на депутатите, засилване на президентското участие, финансова децентрализация на общините.

От ВМРО предложиха, при обединение на патриотите, лидерите на партиите да не бъдат част от листите. Каракачанов аргументира: "Не искаме да ставаме вождове и министри.

Предлагам форма, чрез която всички ще сме максимално обединени". Той допълни, че никой не задължава лидерите да напускат постовете си в партиите, а е само искане за предстоящите избори. 


Тагове: Красимир Каракачанов, ВМРО

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси