Любо Пенев се ядоса страшно на комисиите в БФС и ги подкара в свойски стил

Любо Пенев се ядоса страшно на комисиите в БФС и ги подкара в свойски стил
A A+ A++ A

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев беше изключително ядосан след поредните решения на БФС свързани с отлагането на края на сезона в efbet Лига.

„Няма да има промени от последния мач. На почти всички ще разчитам. Може би ще има един-двама, които ще отпаднат. Те се възстановяват и за другата седмица ще бъдат на линия. Това е като прогноза. Съставът е пълен, готови са и мислят за мачовете“, коментира Пенев.

„Аз като старши треньор на ЦСКА заявих и миналият път, че бяхме готови да изиграем мача. Ние се готвим да си изиграем мачовете. Аз като професионалист не искам да печелим служебно. Искам двубоят да се реши на зеления правоъгълник“, добави той.

„След като една комисия СТК решава, че няма да има мач, тя трябва да се уважи. В случая е още по-тежко това административно неразбирателство.“

„СТК отменя решение на Апелативната комисия, като Апелативната е над СТК. Няма как да стане.“

„Аз съм за да се играе. Отложете мача с ЦСКА, но не ни присъждайте служебна победа. Ние искаме да си изиграем мачовете. Ако присъдят служебна победа на Локо Пд, да присъдят и на нас. Ако отложат мача на Локо Пд, да отложат и следващия, докато футболистите на противника се възстановят.“

„В българския футбол продължава да бъде весело и забавно. Това не е нормално.“

„На нас клубовете това ни коства сериозни разходи. Заблуждаваме феновете. Това е свързано с разходи. Аз имам програма – ясно и точно направена с месец-два напред. Ние сме били на лагер, а това са разходи. Ние сме информирани 3-4 часа преди мача, че такъв няма да има. Вземете еднакво решение за всички отбори, докато всички футболисти се оправят.“

„Аз съм предвидил 22 да е последният ни мач. Имаме много чужденци, които е предвидено да си заминат при семействата. Една година те не са имали възможност да си отидат в родината. Самолетните билети струват между 25 и 40 хиляди евро. С отлагането какво се случва. Самолетните компании налагат глоби. Кой ще ги плати? БФС ли? Отборът, който отказва да играе ли? За мен това е абсурдно. Ние продължаваме да се забавляваме и ни е весело.“

„Хората, които взимат решенията трябва да бъдат адекватни.“

„Въпросният клуб не се е обадил на ВАР, включително и това. Не са се обадили на ВАР да не идват. Те ще си понесат финансовите глоби, те са богат клуб. Тук говорим за професионализъм“, каза още Любослав Пенев.

Любо Пенев коментира и решенията на Дисциплинарната комисия. "А това, че този Чибота изтича 15 метра и направи предно кълбо, защото не можа да ритне Турицов. Получи само жълт картон. Значи здравето на играчите не е важно, но ние сме закъснели с 1 минути. А и същия съдия бе назначен", добави той и продължи: "Ето тук, пак казвам, задължават ме с административна работа. В никакъв случай - ние нямаме никаква вина. Ние искаме да има футболен мач, коректен, да има феърплей. Те не са и аматьори. Те са хора, които не са подготвени за този вид дейност", заяви още Пенев.

"Усилия няма да спестявам. Може би искате да ме питате дали ще спестя някой футболисти. Обучавам играчите да играем за победа", каза още Пенев. "Къде е този връх на Футболния Съюз? Не е тема на днешния разговор дали е дошло време за промяна в БФС", сподели още Пенев.

"Нормално ли е 1000 зрители да има на сектор на стадиона. Защо да не е пълен стадиона? Аз съм много спокоен", добави треньорът на "червените". 

#Любо Пенев #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »