Уволнената шефка на БАИ Десислава Трифонова се върна на сладка служба в ДФЗ! Оказа се сестра на близък на Пеевски

Уволнената шефка на БАИ Десислава Трифонова се върна на сладка служба в ДФЗ! Оказа се сестра на близък на Пеевски
A A+ A++ A

Уволнената от шефското място в Българската агенция за инвестиции (БАИ) Десислава Трифонова още вчера е била назначена на нова друга блага държавна служба в Държавен фонд "Земеделие".

Това се разбра от фейсбук публикация на активиста на "Изправи се! Мутри вън!" и кандидат-депутат от формацията Светослав Трайков.

Според източници на сайта offnews Трифонова наистина се е върнала на работа в ДФЗ в деня на уволнението си от БАИ. Това е станало възможно благодарение на разпоредбите на Закона за държавния служител. Трифонова се е водела "командирован служител", докато е обикаляла от министерство на министерство и съвсем законно можела да се върне на старата си длъжност.

Дecиcлaвa Трифoнoвa ce oкaзa cecтрa нa coчeния зa eдин oт нaй-вeрнитe хoрa нa Дeлян Пeeвcки в cлужбитe зa cигурнocт, съобщи Фрог. Cтaвa думa зa Мaриo Трифoнoв, кoйтo първo бeшe шeф нa дирeкция зa бoрбa c oргaнизирaнaтa прecтъпнocт в ДAНC, a cлeд тoвa прeминa нa влиятeлни пoзиции в МВР. 

Бaщaтa нa Мaриo и Дecиcлaвa – Цвeтaнчo Трифoнoв е известен с това, че за цялата си кариера нямаше един ден като редови магистрат, а през цялото време е бил шеф на районните съдилища в Кнежа и Козлодуй. Дипломата му по Право от СУ е издадена 4 месеца след като той вече е бил назначен за шеф на съда в Кнежа. Преди да стане шеф на съда, Цветанчо е работил като подземен шлосер в Мадан и електротехник в Кнежа, разкри преди време Медиапул.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »