Кметът на Созопол : Ще позволя бар на плаж Смокиня, иначе ще съдят общината

Кметът на Созопол : Ще позволя бар на плаж Смокиня, иначе ще съдят общината
A A+ A++ A

Вече ви съобщихме, че тежки бетонни елементи тип "пети", струпани на плаж Смокините-север, разбуниха духовете на природозащитниците край Созопол.

В средата на април Министерството на туризма глоби концесионера с 3856,55 лева заради нарушена цялост на плажната ивица. Глобата е по повод разораването на голям участък от дюните на плажа. 

Разчистването бе направено заради бъдещ нощен клуб. За разораването алармираха преди дни местни жители, а институциите започнаха проверка, която приключи със становище, че нарушение няма.

Според градоначалника на Созопол има законови неуредици, които размиват отговорността. Тихомир Янакиев заяви, че процесът с администрирането на дейностите на плажовете трябва да се промени - то трябва да става „от А до Я“ или само от държавата, от името на някое от министерствата, или само от общините.

"Още през януари концесионерите са входирали документите за одобряване на схемите в Министерството на туризма. На 10 май те им пращат одобрените схеми. При положение, че тази година е ясно, че няма да има удължение на строителния сезон.

В същото време министърката на туризма (бивша вече б.р.) Марияна Николова излезе и каза, че на 1 май започваме сезона. 

И сега топката е в моята градина, защото аз ако не им дам разрешение те ще ме съдят, защото това не е строителство, а е монтаж и могат да извършват това по време на действие на забраната за строителство.

А хората ще кажат – ето издава им разрешение по време на забраната. 

Концесионерите са платили една сума пари, ще ни съдят, ще спечелят и ще вкарат общината в едни ненужни разходи.

Затова продължавам категорично да твърдя, че целият процес, който касае тази дейност трябва да се администрира от едно място. Нямам претенции да е от общината, но да мяна колективна безотговорност", е становището на кмета на Созопол Тихомир Янакиев пред местния сайт meduzata.com.

#Созопол #Тихомир Янакиев #плаж смокиня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"