Рашков с първи коментар за арестите в Пловдив: Ще има промени в кадровия състав на МВР

Рашков с първи коментар за арестите в Пловдив: Ще има промени в кадровия състав на МВР
A A+ A++ A

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков с първи коментар за корумпираните полицаи в Пловдив. 

"Разследването тече от няколко месеца и се стига до реализация. Няма да посочвам конкретни данни, защото това ще попречи на разследването. Каквото ви е казал колегата от прокуратурата Попов, това може да бъде разкрито", каза Рашков пред журналисти.

Общо 12 души по думите му са разследвани, като до момента 7 са арестувани. "Тук съм, за да се видя с директора на областната дирекция на МВР, защото това е удар по полицията. Още със стъпването си в длъжност съм изразяла становище, че ние няма да търпим подобни прояви. Прокуратурата ще си свърши работата", каза Рашков и заяви, че ще има промени в кадровия състав на МВР, където е необходимо. 

На въпрос за уволнението на Ивайло Иванов без мотиви, Рашков заяви, че има такива и това било насилието над протестиращи на протестите миналото лято. "Докато съм министър няма да позволя това", популистки обяви той.

Той коментира още, че вече ОДМВР-София има нов ръководител. "Не може да се гледа спокойно как пребиват младежи в центъра на София. Никой не може да си позволи да пребива деца, независимо какъв е законът", обясни той.

12 души, от които 7 полицейски служители, са арестувани при операция на Вътрешна сигурност в Трето районно управление тази сутрин, съобщи Окръжният прокурор Румен Попов. Сред задържаните е и началникът на районното Самуил Хаджиев. В ареста са и цивилни лица , а други са обявени за общодържавно изидрване. Операцията се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив. "Групата е под наблюдение повече от шест месеца и няма общо със смяната на кабинета. Политически мотиви няма, задържаните се разследват за тежки криминални престъпления, престъпления срещу правосъдието, длъжностни престъпления" , заяви Попов. 

Той уточни, че арестите не са за купуване на гласове. Прокуратурата и Вътрешна сигурност имат данни за участие на полицейски служители в корупционни схеми, вземане на подкупи, чадър над проституция и наркоразпространение и др. 

"Искам да уточня, че пловдивската полиция като цяло работи добре, ръководството оказва пълно съдействие. Директорът и зам. директорът също. Всички съвестно си изпълняват своите задължения" , каза Румен Попов. 

#Рашков #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"