Рашидов с версия за мелето: Светофарът бързо се смени, другите коли тръгнаха на оранжев сигнал! Жена, която имаше рожден ден, ми помогна

Общество | 20 май 2021, четвъртък / 10:00| Показвания:Бившият министър на културата Вежди Рашидов разкри своята истина за жестоката катастрофа, която стана вчера на кръстовището на булевардите "България" и "Гоце Делчев". В мелето са се ударили три автомобила, а един от тях бе управляван от политика, който по свидетелствата на участници в ПТП-то и други хора е минал на червено и именно скулпторът и екс депутат от ГЕРБ е предизвикал страшния инцидент.

"Управлявах лично една баничарка. Бях застанал на булеварда, когато светна зелено, а след това бързо и оранжев светофар. Веднага видях отсрещната страна, че два автомобила също тръгват на оранжево и се движат срещу мен.

Опитах се да избегна удара, но не успях. Последва сблъсък на автомобил в едно от моите колела и аз се превъртях два пъти по таван. 

Младо момиче от другия автомобил ми се притече на помощ и ми помогна да изляза от колата. Благодарен съм й много. На всичкото отгоре вчера тя имаше рожден ден. 

Ще я намеря, когато изляза от болницата и ще й помогна със средства, ако няма застраховка", заяви пред агенция Блиц Рашидов. 

Веднага след инцидента той е откаран в "Пирогов", където лекарите са започнали лечение. Пострадал е в главата, на която са му направени няколко шева. 

"Имам и няколко счупени ребра. Ударих се тежко при падането, но се надявам да се възстановя. За съжаление се случват подобни инциденти. Благодаря на лекарите за грижите, които полагат към мен", добави политикът.

На въпрос как ще коментира твърденията в някои медии, че е шофирал след употреба на алкохол, Рашидов бе категоричен:

"Не употребявам алкохол след направената ми операция от рак на гърлото. След катастрофата бяха взети проби за алкохол от мен, които са отрицателни. Всичко е документирано. Освен това, на кръстовището, където се случи инцидентът, има видеозаписи от камери, така че всичко е ясно".

"За съжаление, Слави с течение на години ми създаде образ на алкохолик и забогатя от окарикатуряването ми. Аз съм нормален човек, добър бохем и езоп за времето си и правя добри неща, а не съм като някои хора, които са стерилни и злобни. Катастрофата се случи около 14.00 ч. на обяд и е рано за пиене. И този път ще оживея. Слава Богу, че няма други пострадали", заключи бившият министър. 


Тагове: Вежди Рашидов, катастрофа

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси