Лято 2021: Как България ще привлече туристи?

Лято 2021: Как България ще привлече туристи?
A A+ A++ A

Подготвят нови мерки за туризма във връзка с пандемията от COVID-19. Това съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова.

Тя обясни, че мерките надграждат съществуващите вече.

Балтова заяви, че ще разчита много на служителите в Министерство на туризма.

На брифинга на служебния министър стана ясно, че се проверяват всички обществени поръчки.

На въпрос как ще се справи държавата с пустите курорти, министър Балтова отговори, че всичко зависи от полетите. Тя обясни, че се водят преговори по темата и с Русия и съобщи, че скоро се очаква нейно интервю за голямо руско издание.

Работи се по въпроса и с цените на шезлонгите и чадърите по плажовете на родното Черноморие, съобщи още Балтова. "Ще започна в най-кратко време преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните такси. Надяваме се, че ще постигнем такива договорености. Това, разбира се, ще стане с решение на Министерски съвет", каза още служебният министър на туризма. Стела Балтова заяви, че очаква това да се случи в края на месеца. "Нашата цел и нашата отговорност е това да стане преди започването на активния сезон, който очакваме да бъде в началото на месец юни", каза министър Балтова

Тя разкри, че ще има и родни хотели, които ще поемат PCR тестовете. Защото дори и родителите да имат ваксина, децата нямат такава", напомни Стела Балтова и съобщи, че трябва да очакваме нова заповед на министъра на здравеопазването за тестовете на най-малките.

На пресконференцията стана ясно, че д-р Даниела Стоева е зам. – министър в Министерството на туризма, а началник на кабинета е Даниела Георгиева.

Служебният министър на туризма уточни, че се подготвя специална секция на страницата на Министерството на туризма, където всички заинтересовани страни ще получават актулана социално-икономическа информация.

#туристи #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »