Двама от полицаите-мутри остават в ареста - бруталният Качака е ултрас на Локо , а шефът на бригадата е продал лъскав джип наскоро

Криминални | 21 май 2021, петък / 15:50| Показвания:Нови и нови подробности излизат за тъмните дела, с които се е занимавала групата от арестувани ченгета в Пловдив. Трима задържани остават в ареста за 72 часа след внезапната акция на Вътрешна сигурност и прокуратурата в пловдивското Трето районно управление на полицията.

Според информацията от арестуваните 7 униформени служители петима са освободени, а зад решетките са оставени само началникът на участъка Самуил Хаджиев и дясната му ръка в „ударната група“ Атанас Качаков-Качака (на снимката), който под тепетата е известен по-скоро като скандален и рядко нахален ултрас - фен на Локомотив Пд.

Третият, който търка наровете,  е дилър от Сопотско, който, по непотвърдена официално информация, е помагал на ченгетата да рекетират наркопроизводители в региона.

В момента Трето РУП в „Кършияка“ е обезглавено след арестите, служителите са в шок и все още не знаят какво ще се случи. Тепърва там трябва да бъде назначен нов началник, който пък да си подбере екип, на който има доверие.

Засега редовите ченгета коментират бързия скок в кариерата на досегашния си шеф Самуил Хаджиев, който набързо след идването си в Пловдив си е избрал „послушни“ приближени, които е назначил на началнически постове в районното.

„Все още не се знае колко дълбоко ще бръкне разследването на Вътрешна сигурност в Пловдив и дали ще се ограничи само в рамките на Трето РУП“, твърдят хора от бранша, пишв Марица. Според тях единствено ченгетата от районното в „Северен“ са имали правомощия да действат не само на територията на своя район, но и в целия град и дори в областта. Тези ударни отряди са имали за цел да разчистват неудобни хора, било чрез заплахи, било чрез рекет или насилие и да постигат поставената им „отгоре“ задача, да изнудват, да сплашват и да очернят невинни хора със скалъпени обвинения.

Такъв е случаят от преди 2-3 месеца, когато в близост до районното от тези ченгета е бил задържан и отвлечен чуждестранен гражданин, участвал в схема за отглеждане на марихуана. Той бил насила натъпкан в автомобил и откаран в неизвестна посока, вместо в районното, като целта е била да му се вземат колкото може повече пари.

За Качаков отдавна се знае, че е заклет футболен фен на Локомотив, организирал и участвал в побои между агитки в Пловдив, Асеновград и на други места. Има данни и за погроми над търговски обект с фен артикули на „вражески“ отбор. Въпреки това той няколко пъти се е измъквал сух след проверки на Вътрешните ченгета, безчинствал и правил куп поразии на фенове на Ботев.

Колеги на арестуваните твърдят, че някои от тях напразно са си сложили главата в торбата, тъй като от ударите, не са вадели много пари – само по няколко хиляди. „По-изгодно щеше да им бъде, ако се бяха пенсионирали преди резила – щяха да вземат по десетина заплати в зависимост от навъртения стаж под пагон и нямаше да ги разкарват сега по арестите“, коментират полицаи.

Други обаче са на мнение, че изнудвачите в униформа са си изкарвали доста „сухо“ чрез различни нечисти схеми. Под ударите им са били бизнесмени, наркоразпространители, сводници и други,за които са имали уличаващи сведения и са ги използвали срещу тях с цел рекет.

За пример дават шефа на Трето, който миналия месец си купил скъп джип “Тойота“. Мощният високопроходим звяр бил оборудван с всякакви екстри и пригоден за ходене на лов на труднодостъпни места. Вехоятно обаче Самуил Хаджиев е усетил накъде духа вятъра и миналата седмица скоропостижно продал возилото.

Тепърва ще започнат да излизат наяве и други разкрития за рекетьорите с пагони, за които дълго ще се говори. Засега е ясно, че 72-часовото задържане на тримата арестанти по случая изтича в събота и тогава съдът трябва да гледа мерките им за неотклонение.


Тагове: Трето районно полицейско управление, атанас качаков, самуил хаджиев, полицаи

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси