От Тръст Синя България изразиха съмнения относно анонса на Сираков за нов собственик на Левски

От Тръст Синя България изразиха съмнения относно анонса на Сираков за нов собственик на Левски
A A+ A++ A

Представители на един от акционерите в Левски Тръст „Синя България“ признаха, че нямат представа кой е анонсирания нов собственик на „сините“. Момчил Лазаров и Иван Евстатиев гостуваха в предаването „Денят започва“ по БНТ 1.

„Посрещаме новината с надежда, че инвеститорът е сериозен и с надежда, че има насрещна проверка какво представлява този фонд и дали е достатъчно сериозен. С надежда, че нещата около подписването на договора ще се случат, тъй като това не е факт и с доза реализъм. Казуса за стадиона... Всички очакваме позитивна развръзка и се надяваме, че ще я получим. Не знаем дали някой извън Наско Сираков знае кой е новия собственик. С ръководството на тръста въпросът не е коментиран. Нямаме представа кой стои зад това определение „нов собственик или нов инвеститор“. Остава да се надяваме, че всичко, което Наско Сираков каза да се реализира и в параметрите, които изложи. Радващото е, че той търси гаранции това да се случи“, казаха от тръста.

„Докато се стигне до тази инвестиция трябва да се извърви по някакъв път. Като акционер в ПФК Левски се надяваме, че намеренията на фонда са сериозни и това е добре финансирана структура с чисти средства. Ще ни доведе на модел без зависимости – политически или финансови. Реално всички си задаваме въпроси. Всеки, който е бил на могилката или е чул, или прочел някъде Наско Сираков си задава въпроси. Това са логични въпроси на база ситуацията в света, в България и ситуацията в Левски. Всички въпроси трябва да намерят отговор доста скоро. Това ще си проличи по начина, по който ще се представи инвеститора. За нас едно от най-важните неща е да се изгради адекватна структура на всякакво ниво. Този клуб трябва да започне да функционира на всички нива. Това ще покаже намеренията на инвеститора“, допълниха още Евстатиев и Лазаров.

Те признаха, че тръст „Синя България“ не е търсен и акциите, които притежава, не са искани. „Акциите на тръст „Синя България“ не са искани. При нас акциите се обсъждат на Общо събрание. Никой не е влизал в разговор с нас, никой не ни е канил на среща и не е оповестявал.  Ние съвсем скоро излязохме с декларация на база мълчанието в Левски от ръководството. Това не е нормално на база приноса на левскарите от последната година. Не е нормално при оповестена прозрачност да има такова затишие. Това че идва нов инвестиционен фонд не означава, че знаем каква е равносметката за изминалата година. Бих искал да добавя още нещо. В България подобен тип сделки са се проваляли исторически – било то от доброжелатели или от хора, които имат вътрешна информация. Подхождаме и с доза разбиране, че една такава сделка е хубаво да бъде малко или много капсулирана в ръководните органи на клуба, но това не променя критиката, която имаме към ръководството за цялостната комуникация към привържениците“, каза още Иван Евстатиев.

Представителите на феновете признаха, че едва ли някой с точност знае какво е финансовото състояние на клуба. Съвсем скоро бе публикуван финансов отчет на Левски, от който става ясно, че финансовото положение на клуба не е особено розово. Това бе афиширано от клуба. Вероятно новият инвеститор ще направи цялостна проверка преди да поеме издръжката на отбора. Това е работа на ръководството на покаже какво е финансовото състояние. Дълговете вероятно са сериозни. В един подобен инвестиционен проект има защитни клаузи, които се надявам, че Наско Сираков и Павел Колев ще ги активират, ако не се изпълнява проекта. Истината е, че бизнеси се продават по цял свят. Левски също е бизнес и ако се прави професионално се правят щателни проверки – какъв е фонда, от къде са средствата, чисти ли са... Надявам се да са направени. Всички сме Тома-Неверни и до доказване на противното винаги запазваме реализма и да сме стъпили на земята. Новината е чудесна, но нека да видим как ще се финализира процеса и кой стои зад фонда“, допълниха още от тръста.

Евстатиев и Лазаров разкриха, че според тях нещата свързани с лицензирането на Левски са изчистени и се очаква скоро Лицензионната комисия на БФС да излезе със становище.

„Въпросът с управлението на БФС е много тежък. Мисля, че ако се съди една организация по резултатите, които постига, то промяната е абсолютно неизбежна. Няма нормален редови фен, който да е доволен от статуквото и това, което се случва. Левски като клуб ще си излезе със своята позиция“, допълниха още представителите на тръста.

#Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници