Нискотарифната авиокомпания Ryanair подновява полетите от Пловдив до Лондон

Нискотарифната авиокомпания Ryanair подновява полетите от Пловдив до Лондон
A A+ A++ A

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще поднови на 4 юни полетите си от/до Летище Пловдив от/до Лондон Станстед. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в понеделник и петък, съответно от 21:20 часа и 12:25 часа българско време, съобщават от Летище „Пловдив“ на сайта си.

Въпреки наложените рестрикции и правилата, които вече свикнахме да спазваме, пътуването за Великобритания от Летище Пловдив вече е възможно и доста достъпно. Цените в една посока стартират от 14.99 евро. Можете да резервирате вашия билет ТУК, дават щедър анонс от компанията

Във връзка с продължаващата пандемия от COVID-19, превозвачът въвежда следните разпоредби за влизане във Великобритания:

1. Отрицателният PCR тест е задължителен за всеки пътуващ. Той трябва да бъде направен най-късно 3 дни преди заминаването за Англия;

2. Преди заминаването е препоръчително да проверите списъка на страните, оцветени в червен, кехлибарен и зелен цвят, тъй като той се променя непрекъснато.

Пътници от страни, чието име е оцветено с червен цвят: могат да влязат във Великобритания само, ако сте с британско или ирландско гражданство или имате постоянен адрес във Великобритания. Тези пътници могат да влязат през точно определено летище и да изкарат 10 дневна карантина в одобрен от правителството хотел. Стъпки:

1. Резервирайте т.нар. “управляем карантинен пакет” (managed quarantine package)

2. Попълнете Формуляра за локализиране на пътници (Passenger Locator Form)

Пътници от страни, чието име е оцветено с кехлибарен цвят: трябва да се самокарантинират за 10 пълни дни след пристигането или пълният престой, ако последният е по-кратък от 10 дни.

1. Резервирайте тестове за ден 2 и ден 8

2. Попълнете Формуляра за локализиране на пътници (Passenger Locator Form)

Пътници от страни, чието име е оцветено със зелен цвят:

1. Резервирайте тест за ден 2 (тестът за коронавирус трябва да бъде направен преди или на ден 2-ри и на ден 8-ми от карантината)

2. Попълнете Формуляра за локализиране на пътници (Passenger Locator Form)

Мерките се отнасят за всички лица (включително граждани на Великобритания и постоянно пребиваващи), които влизат във Великобритания извън общата зона на пътуване, обхващаща Великобритания, Ирландия, Остров Ман и Нормандските острови. Британските задокеански територии не спадат към общата зона за пътуване. Мерките, свързани с пандемията от коронавирус, могат да ваират в зависимост от това при коя нация на Великобритания оставате – Англия, Северна Ирландия, Шотландия или Уелс.

Забележка: Несъобразяването с горепосочените мерки е криминално престъпрение и пътник, който ги пренебрегне може да бъде глобен. Списъкът с изключенията е кратък и от Ryanair призовават същият да бъде прегледан внимателно.

#Ryanair

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »