Рашков взривяващо: Борисов е заплашвал бизнесмен, че семейството му ще яде от месото му! Пускам сигнал срещу бившия премиер

Рашков взривяващо: Борисов е заплашвал бизнесмен, че семейството му ще яде от месото му! Пускам сигнал срещу бившия премиер
A A+ A++ A

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков тази вечер бе гост в телевизия Евроком при Сашо Диков в предаването му ЕвроДикоф. Участието му бе меко казано интересно, защото силовият министър изнесе куп важни данни. Включително - обеща до 1 седмица да внесе в прокуратурата сигнал срещу бившия премиер Бойко Борисов и загатна, че в него ще се съдържа информация, че лидерът на ГЕРБ е заплашвал бизнесмен с думите "имаш жена и деца и те дори няма да разберат, че ядат твоето месо". Освен това Рашков пое ангажимент да осветли документи за имотното състояние на над 30 магистрати, какъвто преди време се появи, но изведнъж изчезна и темата стана табу при предишната власт и главния прокурор Иван Гешев. Все пак Рашков изрази съмнения, че въпросният документ за огромни богатства на магистрати е умишлено унищожен. Служебният предводител на МВР разкри потресаващи данйи за случващото се в ДАНС и ДАР, както и самото министерство.

"Да припомня, че преди дни влязох в едно студио и една телевизия. Там казах, че МВР има капацитет и поддържам това мнение. Друг е въпросът как се използва този капацитет. Не са добре нещата, капацитет има, но действията в отделни служби до този момент по-скоро ме разочароват, отколкото да ми дават оптимизъм. Зависимостите, които усещам и виждам са толкова силни, че като че ли поведението на някои служители се диктува отвън". Така започна разговорът в студиото.

"Това ведомство е било поставено под такъв контрол, че някои служители не са могли да вземат самостоятелно решение. Това се отнася както по политическа линия, а вече получих обилна информация и за връзки с прокуратурата в нашата страна. Аз още не съм напълно готов с всички факти, но когато те станат достатъчно аз ще ги изнеса публично, защото това министерство няма самостоятелност дори и в неговата оперативно-издирвателна дейност. Вероятно това не говори много на хората, но аз ще го обясня публично и то съзнателно, защото министерството не може да си гарантира конспиративността на действията", обясни Рашков.

По думите му има определена сфера в дейността на министерството на вътрешните работи, където принципите за конспиративност имат изключително важно значение за успеваемостта. "Когато се нарушат тези принципи ние можем да съобщим, че работим негласно срещу този свят", допълни той.

Той коментира и отпуските на шефовете в службите. "Бившият премиер съзнателно им е разрешил тези отпуски. Аз не познавам в практиката подобни случаи. Един ръководител на ведомство, което се занимава с националната сигурност", обясни Рашков.

Искам да изчакам говорителите на бившия премиер Бойко Борисов. И той се е изказал и говори за плод-зеленчук в неговия типичен изключително интелигентен стил: да говори за мисирки, тулупи. Той вече няма думата и няма да се съобразя с тях. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на "ЕвроДикоф".

"Не са направени опити за унищожаване на доказателства. Физически са унищожавани материали, събирани до формирането на това правителство, които материали са резултати на СРС. Този факт трябва да говори достатъчно много за българския народ", обясни Рашков.

"Премиерът от Банкя и най-вече неговите клакьори казаха, че няма как да не може да се установи дали има или няма използвани СРС-та по отношение на политици, защото в тези технически средства остават следи. Очевидно Даниел Митов не е наясно с механизма. Нека да кажем, че ние двамата с теб (Сашо Диков) сме на работа. Непосредствено да се слуша и нашият разговор, това се възприема слухово и ако намерят за необходимо може да го отразят някъде. Но може и да не се отрази, а само да се предаде съдържанието на даени разговори и чутото на някой човек, например този от Банкя. А доказателства за това да няма. И така да се рекетират хора, фирми.

"Този от Банкя да спре да говори и да не се прави на нещо, защото имам много, ама много данни срещу него. Днес пристигна при мен един човек, който такива неща ужасяващи ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем или сме живели. Просто не мога да си обясня. Ще ви кажа какво ми цитира този човек. Нещо ужасяващо е: как му е казано, че има жена и деца, или пък има семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо."

Според Рашков ужасяващите думи са изречени от Бойко Борисов към определен човек.

"Вие такова нещо чули ли сте досега, защото аз не съм? Разбирате ли какво нещо е това, какво съзнание, какъв начин на мислене е това" - коментира вътрешният министър.

Бойко Рашков ще подаде сигнал до прокуратурата за извършени престъпления от предходния премиер Бойко Борисов. Това ще се случи до края на следващата седмица.

#Бойко Рашков #МВР #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"