Проф. Кантарджиев: Не съм взимал десетки хиляди левове всеки месец за НОЩ

Общество | 31 май 2021, понеделник / 19:30| Показвания:Проф. Тодор Кантарджиев отрече да е взимал огромни суми в размер на десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб /НОЩ/, съобщава БГНЕС.

Не са 35 000, а 39 000 лева, но истината е съвсем друга, пошегува се проф. Кантарджиев:

„Никога не съм взимал заплата и не знам колеги от оперативния щаб да са взимали пари за денонощната си работа в продължение на 12 месеца. Мисля, че и проф. Венцислав Мутафчийски, и доц. Ангел Кунчев също не са взимали“.

„Смятам, че не е етично да се взимат пари за здравето на българския народ, когато отдадохме последните си сили и възможности да направим така, че да има по-малко заболели и починали българи“, каза още проф. Кантарджиев.

Изявлението на проф. Кантарджиев е след твърдение на бившия депутат от Има такъв народ Мика Зайкова, че участниците в Националния оперативен щаб са получавали по 30-35 хиляди лева заплати на месец. Това е немислимо и за най-елитните IT специалисти в България, а на практика не вършиха никаква дейност. Виждате цялата бъркотия в здравната система, посочи Зайкова.


Тагове: нощ, Кантарджиев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси