Времето набутва децата на закрито навръх празника им! На открито ще вали, ще гърми и ще е студено

Времето набутва децата на закрито навръх празника им! На открито ще вали, ще гърми и ще е студено
A A+ A++ A

Атмосферното налягане днес е по-ниско от средното за месеца. Облачността и над южните райони ще се увеличи, ще е предимно купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове в отделни райони временно интензивни и придружени с гръмотевици. Значителни количества ще има на изолирани места в планинските райони. Вятърът ще е до умерен, от запад-северозапад, към края на деня в Източна България - от север-северозапад.

Ще е хладно с максимални температури, в по-голямата част от страната, между 15° и 20°, до около 22° в отделни райони в Южна България, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще има краткотрайни, на места временно интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, в отделни райони временно интензивни, значителни по количество и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад, привечер от север. Ще е хладно с максимални температури 16°-18°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, само в най-южните райони привечер ще се усили до 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 51 мин и залязва в 20 ч и 58 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 7 мин. Луната изгрява в 1 ч и 53 мин и залязва в 11 ч и 58 мин. Фаза: един ден преди последна четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »