Прогноза за времето от НИМХ

Прогноза за времето от НИМХ
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.

Днес над Източна България облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд. Преди обяд над западната половина от страната ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е променлива, с превалявания от дъжд, над около 1800 – дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури ще са между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 51 мин и залязва в 20 ч и 59 мин. Продължителността на деня е 15 ч и 8 мин. Луната изгрява в 2 ч и 22 мин и залязва в 13 ч и 6 мин. Фаза: последна четвърт.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"