АПИ оповести куп нарушения при ремонта на магистралите „Тракия“ и „Марица“

АПИ оповести куп нарушения при ремонта на магистралите „Тракия“ и „Марица“
A A+ A++ A

Шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев инспектира строително-монтажните работи на магистралите "Тракия" и "Марица".

На 3 юни при проверка на ремонтните дейности в участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е констатирано: влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали; неизпълнение на техническите указания от страна на строителя; липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане; липса на компетентен технически надзор; липса на удачен проектантски и авторски контрол. Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът.

При инспекция на участъка от АМ „Марица“, в района на Свиленград, е установено пък неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип - мост, повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи. Проектантът на обекта се е държал неуважително.

АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права.

Инспекциите на стратегически пътни обекти продължават.

#АПИ #магистрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »