ГЕРБ иска оставката на шефа на НАП: Спецов бил ли е спец по източване на държавната хазна? (ВИДЕО)

ГЕРБ иска оставката на шефа на НАП: Спецов бил ли е спец по източване на държавната хазна?  (ВИДЕО)
A A+ A++ A

В Съдебната палата говорителят на главния прокурор г-жа Сийка Милева ще направи изявление за медиите в 12 ч.

В същото време ГЕРБ ще даде брифинг в Централата на партията.

И за двете събития не е ясна конкретната тема.

Припомняме, че по повод оповестения доклад на Министерство на финансите на Съединените американски щати, Прокуратурата на Република България заявява, че напълно споделя позицията на американските ни партньори, че върховенството на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична държава и отстояването им е невъзможно без единно и последователно противодействие срещу организираната престъпност, прането на пари и корупцията.

По отношение на четири от шестте физически лица, спрямо които са наложени санкции, прокуратурата вече е предприела своевременно действия за разследване и ангажиране на наказателната им отговорност.

ГЕРБ искат оставката на шефа на НАП Румен Спецов. Това стана ясно на брифинг.

От партията отправиха провокативни въпроси към новия председател на НАП Румен Спецов. Според представители на бившата управляваща партия Спецов е източвал държавната хазна чрез кухи фирми, които е управлявал. Според членовете на ГЕРБ компании, свързани със СПецов дължат на българската държава над 1 милион лева.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев допълни, че новият шеф на НАП е източвал хазната чрез неплащане на ДДС. Ананиев заяви още, че към НАП има Информационна система за контрол. В тази система фигурирала и фирма на Спецов. 

#ГЕРБ #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"