Лидерът на партия "Зелените" Владислав Панев: Пеевски е знаел какво го чака и затова е продал всичките си фирми

Лидерът на партия "Зелените" Владислав Панев: Пеевски е знаел какво го чака и затова е продал всичките си фирми
A A+ A++ A

Фенерче светна в широко затворените очи на българските институции със санкциите по закона “Магнитски” от страна на САЩ. Това няма как да мине между капките. Санкциите по този закон са такива, че изолират санкционираните от стопанския, от икономическия живот на целия свят. Те стават токсични за банките, за контрагентите. Не е случайно, че Пеевски продаде и последните си фирми само преди месец-два. Той е бил наясно какво го очаква.

Това заяви пред Българското национално радио Владислав Панев, председател на партията на “Зелените”, част о от ръководството на “Демократична България”.

Повод за коментара му е безпрецедентният ход от страна на Вашингтон, с който в санкционния списък по закона “Магнитски” бяха вкарани трима души - Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и свързани с тях 64 фирми.

Според Панев в момента на дневен ред в работата на служебния кабинет е задачата да изолира тези лица от стопанския живот на страната ни, за да се предотврати попадането на техни търговски контрагенти под удара на санкциите.

"Имам информация, че търговските банки, търговските контрагенти на Пеевски, на Божков, взимат мерки да ограничат взаимодействието си с тези лица, с тези фирми. В този случай няма значение държавата какво ще предприеме, силата на самия закон "Магнитски" е такава, че самите частни фирми ще изолират санкционираните лица, за да не попаднат те под ударите на закона", посочи Панев.

Той определи случващото се като “огромна възможност за България” да прекъсне корупционните практики. 

#владислав панев #Делян Пеевски #закона Магнитски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"