Бразилия се отказа от бойкота на Копа Америка, сексскандал изхвърли от поста му шефа на футбола в страната

Бразилия се отказа от бойкота на Копа Америка, сексскандал изхвърли от поста му шефа на футбола в страната
A A+ A++ A

Бразилия няма да бойкотира турнира Копа Америка, който започва тази неделя, съобщи Globo. Неймар и компания са се отказали от идеята за бойкот и най-вероятно надпреварата ще се състои по програма.

Намеренията на бразилските играчи бяха в знак на протест срещу решението на президента на страната Жаир Болсонаро да приеме турнира, след като пропадна домакинството на Колумбия и Аржентина заради усложнената ситуация с COVID-19.

През последните дни Тите и капитанът на тима Каземиро признаха, че са против турнирът да е в Бразилия и намекнаха, че планират бойкот. Те искаха и среща с Болсонаро.

Изглежда обаче плановете им са се променили и те все пак ще се съгласят да играят и да защитават титлата си от 2019-а.

Случилото се с президента на Бразилската футболна централа Роджерио Кабокло също е оказало влияние. Вчера той беше отстранен от поста си с решение на Комисията по етика. А причината са обвинения в сексуално посегателство.

"Конфедерацията на Бразилия по футбол получи в неделя вечерта становището на Комисията по етика, която временно спира за срок от 30 дни, да изпълнява функциите си президентът Роджерио Кабокло, се казва в изявлението. Смяташе се, че има напрежение между звездите на Бразилия и шефа, тъй като той не им е оказвал достатъчно подкрепа.

#сексскандал #Бразилия #Копа Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »