Как да предпазите кучето си в летните жеги - ето 4 начина

Как да предпазите кучето си в летните жеги - ето 4 начина
A A+ A++ A

Лятото е сезонът с най-много разходки за вашето куче. Тогава прекарвате много време с вашия домашен любимец и искате да обиколите колкото се може повече места заедно. Топлите месеци обаче крият и много опасности за кучето ви. Тогава, увлечени в игри и забавления с него, можете да забравите за някои опасности, които дебнат през цялото време, а те могат да бъдат от най-различен тип. Горещите температури са големият кошмар за вашето куче и не трябва да забравяте това. Има няколко важни неща, които не трябва да правите, за да предпазите кучето си.

Давайте му често вода. Не оставяйте домашния си любимец на топлото жаден.  Уверете се, че той има достъп до вода. Смесете мократа храна с тяхната суха храна. Тя е съставена от 70 % вода и ще помогне за повишената хидратация. Сменяйте водата и почиствайте купичките поне веднъж дневно. Кучетата обичат да бъдат около течаща вода. На пазара има много купички в стил фонтан, които да ги подмамят да пият. Ако имате двор с маркуч, това ще бъде идеалното забавление за тях в топлите месеци.

Не оставяйте кучето си в автомобил. Ако вашата кола е паркирана на слънце, тя много бързо ще се нагрее. Температурата в купето ще стане много по-висока от тази, която е навън, а това е много опасно за вашето куче. Така че в никакъв случай не дръжте животното в колата, ако тя не е в движение и няма никакво охлаждане.

Охлаждайте кучето си. Намокрете плажна кърпа и я сложете върху домашния си любимец. Охладете краката. Потните жлези, които регулират топлината, са върху лапите на кучета. Преместете се на сянка и дайте вода на вашия домашен любимец. Дайте му време да понижи телесната си температура и едва тогава отново можете да излезете на слънце.

Не бръснете кучето си. Противно на общоприетото схващане, НЕ трябва да бръснете козината им. Естествената козина на животното е предназначена да ги изолира както в горещо, така и в студено време. Без козината те са по-уязвими от прегряване, слънчево изгаряне и дори рак на кожата. Вместо това, редовно ги решете, за да разхлабите дебелите им зимни сплъстявания и да премахнете излишната мъртва козина.

#куче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"