Свидетел: Държавата гърми, ако всичко по делото „Килърите" излезе наяве

Свидетел: Държавата гърми, ако всичко по делото „Килърите" излезе наяве
Петър Стоянов – Сумиста е обвиняем по мегаделото „Килърите" като ръководител на престъпна група за поръчкови убийства. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако всичко по делото „Килърите" излезе наяве, държавата ще гръмна, заяви свидетелят Боян Джамалов, без обаче да посочи кой в държавата ще бъде засегнат.

„Ако няма осъдителни присъди, късам паспорта и бягам в Албания," категоричен бе свидетелят в студиото на предаването „Насреща с Люба Кулезич" по ТВ7.

Боян Джамалов работел за обвиняемия като ръководител на престъпна група за поръчкови убийства Петър Стоянов – Сумиста.

Свидетелят разнасял минерална вода и в процеса на работа установил, че „ако не внимаваш, можеш да попиеш вода, но не минерална - подпочвена".

Освен него в студиото бяха още ключови свидетели по делото „Килърите" - Лозан Цеков, Георги Петков-Космоса и Велизар Младенов, всеки от които работел за Сумиста.

Велизар Младенов, който бил шофьор, разказа, че веднъж закарал три манекенки от агенция „Визаж" при „баровци на морето", а на Сумиста занесъл 3000 лв. за услугата.

Освен това той купувал SIM карти по поръчка на Сумиста, чието предназначение не знаел.

Георги Петков-Космоса призна, че е бил съден за наркотици, но си е изтърпял наказанието. Нямало никакви договорки „под масата", за което го обвиняват. Той също работел като шофьор и не знаел с какво се занимава шефът му.

Когато, обаче, го карали да научи адреса на някого и да го следи, а после същият човек изчезвал или бил убит, той разбирал за какво става въпрос. Такъв бил случаят с Борислав Георгиев, когото трябвало да следи, а после бил намерен убит.

Лозан Цеков пък бил шофьор на жената и детето на Сумиста. Той потвърди, че шефът на „Килърите" имал любовница. На Цеков било поръчано да запали бус, но някой друг свършил работата вместо него.

Свидетелят потвърди, че Сумиста се държал много лошо с работниците и им плащал много малко, като за 4 години работа при Сумиста самият Лозан Цеков получил 2 000 лв.

Всички те работили по 16 часа за Сумиста и никой от тях не бил доволен от него.

„В нашата фирма най-малкият проблем ти е уволнението," казвал Петър Стоянов.

Делото „Килърите" продължава в понеделник в Шуменския Окръжен съд. То започна на 27 юни 2011 г. и обвиняеми по него са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

#дело „Килърите" #Петър Стоянов – Сумиста #Петър Стоянов #Сумиста #поръчково убийство #свидетели #Георги Вълев #Петър Атмаджов #Райчо Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »