Кьовеши в София: Ще разследваме хора с власт, богати хора, ще покажем, че законът е един за всички (ВИДЕО)

Кьовеши в София: Ще разследваме хора с власт, богати хора, ще покажем, че законът е един за всички (ВИДЕО)
A A+ A++ A
Европейската прокуратура не е чуждестранна инситуция, тя служи на европейските граждани, ние искаме да работим за вас и да спечелим вашето доверие. Това каза в България главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши.

„Европейската прокуратура започна работа на 1 юни и от тази дата насам националните власти започнаха трансфер на всички текущи разследвания в обхвата на нашите компетенции. Трябва да решим дали да ги продължим или да ги върнем в обхвата на националните власти“, каза още тя
 
Започнахме да получаваме сигнали от НПО, граждани, компании от цяла Европа, те ще бъдат анализирани, ако има достатъчно информация, ще проведем разследване. Когато казвам "ние" имам предвид европейските делегирани прокурори, които работят в европейската прокуратура, добави Кьовеши и посочи, че е в София, за да види дали четиримата делегирани прокурори тук имат нужда от подкрепа.

Следващата седмица в сряда ще бъде открита нова процедура за назначаване на европейски делегирани прокурори. Те трябва да са напълно независими и да имат достатъчно опит в разследването на финансови престъпения, корупция, измами с ДДС, пране на пари и др. Имаме нужда от смели и дръзки прокурори.

Надявам се, че скоро ще имаме нови предложения от България, посочи Кьовеши. Трябва да бъдат назначени още шестима прокурори от нашата страна, това е и причината Кьовеши да дойде у нас. "Аз не съм на посещение тук, аз съм си вкъщи", заяви тя.

"Ние имаме задължение на сътрудничим и да сме в постоянен контакт с националната прокуратура. Няма да се намесваме в работата на българската прокуратура, а ще сътрудничим", заяви Кьовеши.

ОЛАФ се занимава с административни разследвания, те докладват престъпления на Европейската прокуратура, която се занимава с наказателни производства

Ще разследваме хора с власт, богати хора, но ще показваме, че законът е един за всички, подчерта още главният прокурор на ЕС.

Повече гледайте във видеото.

 

#Кьовеши

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"