Иво Мирчев: Пак ще плащаме за АЕЦ "Белене"! НЕК е сключила договор с Атомстройекспорт за съхранение на доставеното оборудване

Енергетика | 11 юни 2021, петък / 15:14| Показвания:Това е скандално! Продължаваме да плащаме за АЕЦ "Белене". Любимата на Борисов Атомстройекспорт, се е сдобила с нова милионна поръчка от НЕК. Само преди дни, ръководството на НЕК е взело решение да сключи договор с руската компания за съхранение на доставеното оборудване за АЕЦ "Белене" през следващите 2,5 г. Обявената стойност за услугите е в размер на 1,119 млн. лв.

По утъпканите пътеки на българо-съветската дружба продължават да се разменят милиони, които плащаме всички българи с данъците си. Защото АЕЦ "Белене" не е проект, който ще произведе и един мегават час електрическа енергия (още по-малко евтина), не е проект, който ще гарантира енергийната независимост на страната ни, не е проект, който ще има принос за модернизацията на енергетиката ни, не. Проектът АЕЦ "Белене" е еманация на предателството към българските национални интереси.

Поемам ангажимент като народен представител в 46-то Народно събрание, да внеса искане за разследване на всички политически решения и плащания по проекта АЕЦ Белене (в периода 2018 - 2021). Ще положа усилия да се осветлят всички политико-икономическите връзки, които повече от 20 години позволяват да се краде обществен ресурс, за да се пълнят чекмеджета в Бояна и в Кремъл. И ще видим дали и те нямат връзка с обявените по закона Магнитски.

За да спрем кражбите и да върнем суверенитета в енергетиката ни - гласувайте на 11 юли с номер 23 за Демократична България!

 Фейсбук пост на дясната ръка на Христо Иванов и хардлайнер на ДБ - Иво Мирчев!


Тагове: АЕЦ Белене, Атомстройекспорт, Иво Мирчев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси