Ансамбълът на България е европейски шампион с пет топки

Ансамбълът на България е европейски шампион с пет топки
A A+ A++ A

Националният ансамбъл на България изпълни програмата минимум на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска спечелиха златен медал във финала с пет топки и се завърнаха в Топ 3 на континента за първи път от Евро `18 в Гуадалахара (Исп).

В състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова нашите изпълниха почти перфектно композицията си върху песента "Вода" на Елица и Стунджи и получиха оценка от 47.500 т. На второ място остана тимът на Русия с 47.275 т., а призовата тройка допълни отборът на Израел с 46.150 т.

Последните отличия, които българският ансамбъл беше печелил от шампионата на Стария континент, бяха бронз в многобоя и злато с три топки и две въжета преди три години в Испания. Вчера в многобоя във Варна нашите заеха 5-о място в крайното класиране. В момента се провежда финалът с три обръча и два чифта бухалки.

 По-рано днес се проведоха финалите на отделните уреди и при индивидуалните състезателки. Двете български представителки - Боряна Калейн и Катрин Тасева, не успяха да спечелят медал, като най-доброто им представяне беше с бухалки - съответно 4-то и 5-о място.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"