Звездата на Левски Боби Цонев след кошмара с Ериксен: Помислете преди да псувате играчите

Звездата на Левски Боби Цонев след кошмара с Ериксен: Помислете преди да псувате играчите
A A+ A++ A

Звездата на Левски -Борислав Цонев-Близнака изригна след кошмарния инцидент с датския национал Кристиан Ериксен в мача от Евро-2020 с Финландия. Звездата на италианския шампион „Интер“ колабира на терена, лекарите дълго опитваха да го върнат към живота, дори използвайки електрошок. От болницата, където играчът бе откаран, заявиха на следващия ден, че футболистът е стабилизиран и най-лошото се е разминало. След прекъсването двубоят все пак се доигра, а финландците стигнаха до успеха с 1:0. Юношата на орлетата излезе с призив в социалните мрежи за повече уважение към професионалните спортисти.

„За момента забравихте, че сте от „Арсенал“ или „Челси“, нали? Че сте бели или черни, българи или датчани, християни или евреи… нали? Няма нищо по-важно от човешкия живот. Животът на професионалния спортист е труден и тежък. Следващия път помислете, преди да кажете „д. ..а“ тоз некадърник, взима един чувал с пари, а не може да вкара от 2 метра. Това е цената, покажете уважение към всички спортисти и в частност футболисти, които след обновяването на първенствата преди година не са спрели да играят нито за седмица“, написа халфът на „Левски“ в профила си в интернет.

Бившият национал Михаил Александров също реагира с емоционално послание към онези, които не оценяват труда на състезателите, лишенията и трудностите, през които преминават. “Рядко си позволявам да изразявам чувства в прибързани постове и да бъда краен, но този път ще прекрача границата, без дори да се замисля. До всички тези, които са толкова далеч от футболистите и техния живот, но всъщност си мислят, че са толкова близо! До всички тези, които изричат “аз мога по-добре от тоя”, докато гледат даден мач. Майната ви! Нямате никаква идея колко труден е животът на даден футболист и през какво минава преди, по време и след дадена среща, която гледате от канапето вкъщи. Нямате никаква идея дали го боли нещо, дали му е трудно и дали се чувства добре! Разбирате го, когато се случи нещо такова, и започвате да го цените една идея повече. До всички вас, колкото и много да сте – дано всеки един осъзнае колко рискован е футболният живот и следващия път, когато решите да избивате комплекси върху някого, просто се поклонете. Поклонете се заради този, който се бори за живота си, докато играе за родината си; поклонете се заради тези , които са го обградили и се молят за него; поклонете се заради всичките тежки натоварвания, всичките липси вкъщи, всичката болка и всичките лишения, които вие не е нужно да правите! Няма да издържите и седмица в света на даден спортист, така че следващия път, когато видите такъв, просто го уважавайте! Молим се за Ериксен“, изля душата си М. Александров.

#Борислав Цонев #кристиан ериксен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »