Джок Полфрийман показа видео от нощта на убийството и отсече: Нападнатият бях аз, сега лъжат, че не плащам обезщетение

Джок Полфрийман показа видео от нощта на убийството и отсече: Нападнатият бях аз, сега лъжат, че не плащам обезщетение
A A+ A++ A

Австралиецът Джок Полфрийман пусна интересно видео от нощта, след която животът му се промени. Той бе осъден за убийство на Андрей Монов, излежа присъдата и вече е на свобода. Макар вече да е извън границите на България, Полфрийман не спира да търси справедливост и твърди, че е невинен, защото е бил нападнат и просто се е защитавал. Доказателствата за това нещо са много. Едно от тях е въпросния клип от камера, заснела моменти преди фаталния инцидент. Освен това Джок изнесе скандални данни, че не са му позволявали да работи в затвора, за да намали присъдата си, а причините са били "връзки". През годините той е бил подлаган на нечовешки изтезания и гаври.

Вижте целия му разказ:

Мит: #Джок #Полфрийман не е платил обезщетението на семейство Монови.

Нападнаха ме #Андрей Монов и бандата неонацистки футболни хулигани 1 месец след 21-ия ми рожден ден през декември 2007 г. Българският съд постанови, че трябва да платя на семейство Монови 400 000 лева обезщетение. Не познавам нито един 20-годишен, който да има 400 000 лева.

Това е проблем не само за моя случай, но и за повечето случаи, когато съдиите присъждат с лека ръка високи суми на обезщетение, въпреки че знаят, че те никога не могат да бъдат изплатени, дори ако лицето е живяло няколко живота.

По време на 12-годишния ми престой в затвора, аз изплатих около 5 години заплата на семейство Монови, което беше и е буквално всичко, което имах/имам. Не само това, но хората, свързани със семействата на хулиганите, използваха връзките си, за да ми попречат да работя в затвора от 2008 до 2015 г. В продължение на 8 години не ми беше позволено да работя в затвора, целта беше да не ми позволят да намаля присъдата си с работа, да не мога да получавам заплата и да нямам достъп до дейности, които да ми запълват времето.

Освен първоначалните 400 000 лева, има и лихва от около 40 000 лева годишно, което означава, че сега дългът е много над 1 милион лева.

След затвора бях задържан незаконно в България от #МВР по нелегалната устна „заповед” на тогавашния главен прокурор #Сотир #Цацаров, чиято практика беше продължена от #Иван #Гешев. През това време бях незаконно задържан в #България, не ми беше даден имиграционен статус и поради това не можех да бъда нает на работа.

От поведението на съдилищата, семействата на хулиганите, главния прокурор, МВР и ръководството на затвора става ясно, че те НЕ искат да плащам обезщетението, а биха предпочели дългът ми да остане завинаги, за да го използват като оправдание за оплакването им, че аз съм „лош човек“ и като оправдание непрекъснато да включват #Христо #Монов по случая ми (#Агент #Гогов https://agentibg.com/…/2014-02-18…/181-2014-12-26-18-07-17), дори когато по закон той няма право да се намесва в изпълнението на присъда в затвора.

Фактът, че семейство Монови получи от мен еквивалента на 5-годишна заплата, беше една от причините, цитирани за предсрочното ми освобождаване. Ако семейство Монови наистина се противопоставя на освобождаването ми от затвора, те трябва да върнат парите, които са получили.

#Джок Полфрийман #Андрей Монов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"