Албания към Северна Македония: Дано не поискат да се наречете Западна България

Свят | 24 юни 2021, четвъртък / 10:00| Показвания:Всички имат право да се чувстват напълно разочаровани, защото изведнъж България се появява сега и иска още нещо. Казах на Зоран Заев, че се надявам, че няма да поискат да се наречете Западна България, защото тогава пак ще трябва да преговаряте с гърците, заяви днес в Скопие албанският премиер Еди Рама.

Шеговитият му коментар е по повод решението на България на заседанието на Съвета "Общи въпроси", с което Северна Македония беше спряна за начало на преговори за членство с ЕС. Заради българското решение Албания също трябва да изчака, защото върви в пакет със Северна Македония.

Ще трябва да изчакаме отново, но ще продължим да правим същото и ще разчитаме на себе си, а не само на това, което Брюксел казва, заяви Рама, който днес е в Скопие на икономически форум и там се срещна със Зоран Заев.

Трябва да разчитаме на собствената си енергия, да направим всичко възможно: да обединим целите си в обща цел, народите си - в един народ, държавите си - в една зона, където няма да има ограничения в сътрудничеството, коментира още албанският премиер.


Тагове: Албания, България

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси