Младите хора, които се ваксинират в Гърция ще получават по 150 евро

Младите хора, които се ваксинират в Гърция ще получават по 150 евро
A A+ A++ A

Гърция предлага на младите хора паричен стимул при получаване на първата им доза ваксина срещу COVID-19. Това е част от опита на правителството да насърчи ваксинацията преди разгара на летния туристически сезон, предаде Ройтерс.

Младите хора ще получат дебитна карта, заредена със 150 евро, съобщи премиерът Кириакос Мицотакис. Властите посочиха, че парите за младите хора са и знак за благодарност за търпението им по време на пандемията, когато са си стояли вкъщи. Сумата в картите ще може да се използва за престой в хотел, за билети за фериботи, за самолетни билети, както и за посещение на музей или концерт.

Гърция преживя доста добре първата вълна на пандемията, но беше принудена да наложи строги ограничителни мерки през ноември, за да се справи с новите случаи на коронавирус, които затрудниха работата на здравната система в страната.

След спад на броя на заразените и заболелите, миналата седмица беше отменено задължителното носене на маски на открито. Отпада и полицейският час, който налагаше забрана за движение през нощта, а на плажовете ще се допускат до 120 души на 1000 квадратни метра. 

Нарастват обаче опасенията относно разпространението на индийския вариант "Делта" на коронавирусната инфекция и гръцкото правителство предлага стимули за повишаване на ваксинацията.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"