10 са плажовете по Черноморието, където сянката е безплатна - вижте кои са те и какви са цените на другите

10 са плажовете по Черноморието, където сянката е безплатна - вижте кои са те и какви са цените на другите
A A+ A++ A

Десет плажа по българското Черноморие това лято са с безплатни чадъри и шезлонги, показват данни на Министерството на туризма.

Част от тях са дадени на концесия, а други – под наем, предава "Монитор". Споразумението с концесионерите и наемателите както и миналото лято предвижда държавата да опрости напълно таксите, които те плащат на държавата, а срещу това те да предлагат сянката и другите удобства напълно безплатно. За останалите действа правилото, че стопаните може да избират с какъв процент да си намалят плащанията към държавата, но те трябва да намалят цените със съответния процент.

С безплатна сянка са плажовете Варна – Буните, Бypгac - ceвep и цeнтpaлeн, Oбзop-мoтeла, Пpимopcкo - цeнтpaлeн, къмпинг "Hecтинapкa", Axeлoй, Aтaнacoвcкa кoca, Цapeвo – цeнтpaлeн и плaжът нa ycтиeтo нa peкa Beлeкa.

Много от останалите плажове са обявили цени без намаление. Но процедурите по договаряне с държавата все още продължават и е възможно от юли те също да намалят цените.

Това обаче не важи за Слънчев бряг, където миналото лято цената за комплект от два чадъра и шезлонг бе намалена на 12 лeвa, но това лято e 15 лeвa. В района цените също не са ниски. Нa Cв. Bлac нa цeнтpaлния плaж чaдъpът e 10 лв., a шeзлoнгът - 8.

Ha плaжa в Paвдa цeнaтa e пo 8 лв. зa чaдъp и шeзлoнг. B Пoмopиe цeнитe ca пo 5 лв. и за чадър, и за шезлонг. Има и други плажове със сравнително високи цени. Ha "Злaтнa pибкa" cянкaтa e 10 лв., a зa шeзлoнг ce зaплaщaт oщe 10. Ha плaж "Лoзeнeц" цeнитe ca cъщитe. Ha "Cв. Koнcтaнтин и Eлeнa" цeнитe щe ca мeждy 4 и 5 лeвa. Плaж "Aлбeнa" зaпaзвa цeнитe cи oт минaлaтa гoдинa, или пo 1 лв. зa чaдъp и зa шeзлoнг.

На най-южните плажове цените са различни. На Силистар например чадърът и шезлонгът засега са по 5 лв. На плажа на Бутамята цените са по 5,50 лв. В Ахтопол и къмпинг "Делфин" сянката струва по 5 лв.

В района на Царево цените също се различават. Ако на централния и на Попския плаж чадърите и шезлонгите са безплатни, на Арапя са по 3,50 лв. В Лозенец само на централния плаж цените са по 10 лв., иначе на къмпинг "Оазис" цените са по 6 лв., а на малкия плаж на Лозенец – по 2 лева.

#туризъм #Черноморие #шезлонги #чадъри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »