Балтов избухна след доклада за смъртността у нас на НЦОЗА: Следващата вълна ще я лекувате ВИЕ!

Балтов избухна след доклада за смъртността у нас на НЦОЗА: Следващата вълна ще я лекувате ВИЕ!
A A+ A++ A

"НЦОЗА вие сте уникални! Следващата вълна ще я лекувате ВИЕ!" С такъв емоционален пост във Фейсбук реагира директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов на огласения вчера анализ на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) за смъртността от COVID у нас относно решенията, вземани в пандемията.

"Липсата на чисти болници, т.е. които да лекуват от хронични заболявания и спешни състояния неинфектираните пациенти, е една от причините за отчетената рекордна смъртност", посочи директорът на центъра д-р Христо Хинков. Анализът бе възложен от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

"Анализът е статистически недостоверен! Първо и най-важно е колко са реално заразени и преболедували от Ковид-19? Едва след това може да се говори за смъртност, грешки и пропуски! За 15 месеца къде е изследването за истинския брой на преболедували? На 100 диагностицирани/15 починали е един процент смъртност, а на 500 диагностицирани/скрити и нерегистрирани/15 починали е съвсем друг процента! Това е първа и основна причина за тотално изкривяване на данните!", написа обаче проф. Балтов.

#Балтов #коронавирус #смъртност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »