Стефан Янев: Европа взима страната на Северна Македония, за сметка на България

Стефан Янев: Европа взима страната на Северна Македония, за сметка на България
A A+ A++ A

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Словения у нас Анжей Франгеш, като фокус на разговора им бе Словенско председателство на Съвета на ЕС.

Стефан Янев препотвърди българската позиция и принципната подкрепа на България за европейската перспектива на РСМ и Албания, като изведе на преден план необходимостта от по-ефективен диалог и реална воля за на защитата на човешките права и преустановяване на езика на омразата.

Бе изразено усещането, че европейските ни партньори по-скоро вземат страна, толерирайки РСМ, респективно - обвинявайки България, без реални и аргументирани основания. Българският премиер отбеляза, че в своето качество той се старае да действа като политик, а не като бюрократ и в този смисъл основен приоритет е да бъде представен и защитен в максимална степен националният интерес на Република България.

В края на разговора българският министър-председател пожела успех на Словенското председателство и подчерта, че държи на открит и честен диалог и че разчита на реципрочност в това отношение.

#Стефан Янев #Северна Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »