Руската православна църква: Грях е, ако не се ваксинирате

Свят | 7 юли 2021, сряда / 09:00| Показвания:Православната църква в Русия предупреди официално, че тези, които отказват да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, извършват грях, за който ще трябва да се покайват до края на живота си.
 
За телевизионния канал Русия-24 ръководителят на отдела за външни църковни връзки на Руската православна църква митрополит Иларион обясни, че енориашите му редовно се покайват пред него, че не са били ваксинирани.
 
„През целия си живот трябва да изкупвате греха, който сте извършили“, каза свещеникът.

Руският духовник разсъждава за енориашите, които не са били ваксинирани и са се чувствали виновни за разпространението на вируса сред най-близките си.

„Грях е да мислиш за себе си, вместо да мислиш за други хора“, каза митрополитът. "Ние сме отговорни, всеки от нас, не само за себе си и не само за близките си, но и за всички, които влизат в контакт с нас."

Митрополит Иларион редовно говори по телевизията, призовавайки хората да следват мерките срещу COVID-19 и да вземат предпазни мерки, за да избегнат инфекция, предаде БНР. През юни духовникът разкри своето „положително отношение“ към правителствената инициатива за налагане на задължителна ваксинация на работещите в сектора на услугите.

„Разбира се, желателно е да се спазва принципът на доброволност по отношение на ваксинациите - принципът, който беше заявен от самото начало“, обясни той. „Но има и принцип на отговорност на хората за живота на други хора.“


Тагове: руска православна църква, ваксинация

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси