Рашков: Хора, санкционирани по Магнитски, са оказали силно въздействие върху кадровия персонал на ДАНС и МВР

Рашков: Хора, санкционирани по Магнитски, са оказали силно въздействие върху кадровия персонал на ДАНС и МВР
A A+ A++ A

Хора, санкционирани по Магнитски, са оказали силно въздействие върху кадровия персонал на ДАНС и МВР. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за „Алтернативата“.

„Въздействието на партията, управлявала 10 години, има сериозно влияние. (…) Делян Пеевски преди години имаше огромено желание да оглави ДАНС. Дори я посети. Факт е, че той не се отказа от намеренията и интересите си към тази служба, поради което оказваше и такова влияние“, посочи той.

Неслучайно Илко Желязков беше санкциониран по акта, допълни Рашков.

„На мен ми е тъжно за мъже, които са в такива сериозни структури и когато излязат от тях, се държат като малки деца. Мъжът трябва да бъде мъж. Не може да започват да излизат в отпуски. Това оказва влияние върху репутацията на самите учреждания“, добави вътрешният министър.

„Цацаров им съдействаше за това. На Цацаров не му беше приятно, че законът трябва да се спазва в прилагането на СРС, забравяйки, че по този начин се ограничават човешки права“.

„С голяма увереност мога да каже, че на базата на анонимни сигнали може да започне подслушване. Механизмът е същият, по който са били подслушвани протестиращи“, допълни Рашков.

#Рашков #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"