Циганския крал Фюри пипна коронавирус, боят с Уайлдър се отлага

Циганския крал Фюри пипна коронавирус, боят с Уайлдър се отлага
A A+ A++ A

Очакваният с огромен интерес трети бой между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър е отложен, след като британският боксьор е заразен с коронавирус. Двамата трябваше да излязат на ринга на 24 юли в среща, в която Фюри да защитава титлата на Световния боксов съвет (WBC). Сега се очаква боят да е през октомври.

Фюри е дал положителен тест в четвъртък и след консултация с лекари е преценено срещата да се отложи. Според BBC е вероятно тя да се пренасрочи за октомври. Освен това още 10 души от щаба на Циганския крал са заразени, така че в лагера му е ад.

Британецът разби Уайлдър през февруари 2020 г., с което му нанесе първа загуба на професионалния ринг и спечели пояса на WBC. Първият мач помежду им беше през декември 2018 г. и завърши с реми.

Плановете за трети мач между Фюри и Уайлдър осуетиха гласеният двубой за излъчване на абсолютен световен шампион в тежка категория. Дълго време Фюри преговаряше със сънародника си Антъни Джошуа, като двамата постигнаха договорка преди арбитражният съд в САЩ да нареди трети мач с Уайлдър.

Заради тези планове Антъни Джошуа прие да се бие с Александър Усик през септември, като ще защитава трите си пояса в тежка категория.

#Тайсън Фюри #Дионтей Уайлдър #бокс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »