Мангъров: Отговорността за ваксинирането се прехвърля върху този, който си я поставя

Здраве | 12 юли 2021, понеделник / 12:50| Показвания:Отговорността за поставянето на ваксината се прехвърля върху този, който си я поставя. За ваксините срещу COVID-19 е нужно да се попълва информирано съгласие, но за всички останали ваксини, не се изисква такова информирано съгласие. За да има такова съгласие, трябва да има информация, а към момента такава няма. Хората трябва да се ваксинират, но трябва да се ваксинират тези, които искат, без да се слагат условия и да се задължават. Това каза в брифинг на АБВ доц. Атанас Мангъров.

Той коментира и ваксината "АстраЗенека" и информацията за нея, че предизвиква тромбози. А за Рнк ваксините пък уточни, че е известно, че причиниват миокардити. По думите му предстои в кратката характерестика на РНК-ваксините да се вкара и сиднрома на Гербер.

Във връзка с предложението на "Пфайзер" да се сложи и трета доза заради Делта варианта, доц. Мангъров разкритикува неизвестността и малкото информация по въпроса. Той поясни, че въз основа на това човек не може да направи информиран избор. Ваксините на COVID-19 имат за цел да предпазят човек, но те са натоварени със свърхочаквания, че само те ще предпазат хората от пандемията.


Тагове: Мангъров, коронавирус, ваксина

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси