Кантарджиев категоричен: 25 ваксинирани българи спасяват един човешки живот

Кантарджиев категоричен: 25 ваксинирани българи спасяват един човешки живот
A A+ A++ A

Някои положихме усилия за доставки на ваксини, други да разубедят хората да не се имунизират с противоречиви послания. Когато много активно се изказваш срещу ваксините, а сега се заявяваш "за" имунизацията, гражданите са объркани. Това заяви пред БНТ консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.

"Дойдоха едни и казаха, че нищо не сме направили. Нормално е хората да са объркани",коментира той, намеквайки за служебното ръководство на здравното министерство.

"Някои, които отскоро са в системата, не знаят, че и без ковид се правят по 5000 ваксини дневно на бебета", разкри проф. Кантарджиев.

Посланието ми е следното: 25 ваксинирани българи спасяват един човешки живот, категоричен бе експертът.

"Хората, които съветваха хората да не се ваксинират, сега съветват Кацаров за ваксините", допълни консултантът по ваксинационния процес. "Останат ли много хора неваксинирани, пик може да се очаква през есента.

Две дози ваксини ни пазят до живот, не препоръчвам поставянето на трета доза. "Мили, българи, виждате накъде отива нещата, ваксинирайте се, за да нямате проблем в семействата", апелира проф. Тодор Кантарджиев.

#Кантарджиев #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »