Протести срещу КОВИД ограниченията в Атина и Солун

Свят | 14 юли 2021, сряда / 12:00| Показвания:Висок брой новозаразени с COVID-19 е регистриран през последните дни в Гърция. Новите случаи вече надхвърлят 3000 на ден, но броят на  хоспитализираните и смъртните случаи не расте, информира здравното министерство в Атина.

Лекарите прогнозират двойно повече случаи в следващите седмици. Властите призовават за стриктно спазване на ограничителните мерки. Основните огнища са дискотеки и нощни клубове, където не се спазва дистанция и не се носят маски. Затова от утре всички нощни заведения ще работят с ограничен брой клиенти и без правостоящи.

Според епидемиолозите критични райони са отново област Атика, Крит и Лариса. От днес на много заведения поставят стикери „само за ваксинирани". Продължава кампанията за ваксиниране, предимно сред младите хора.

Министърът на здравеопазването поиска помощ от църквата, която има силно влияние сред младежта.

От лявата опозиционна партия СИРИЗА заявиха в парламента, че въвеждането на задължителното ваксиниране и ограниченията срещу неваксинираните сериозно нарушават човешките права и закона за личните данни. Тази вечер в Атина и Солун се организират протестни шествия срещу политиката на правителството и антиковид мерките, съобщава БНР.


Тагове: Гърция, протест

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси