Акция в градския транспорт в София за носене на предпазни маски

Общество | 19 юли 2021, понеделник / 13:32| Показвания:Акция в градския транспорт. Служители на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), полицията и РЗИ следят дали всички пътници са редовни и носят ли маски.

В продължение на час са спирани всички автобуси, обслужващи линия 56. Написани са три акта – два на пътници без билети и един на пътник без маска, предаде bTV. Стига се и до напрежение между мъж без маска, полиция и РЗИ, защото е отказал да даде личната си карта, за да му напишат акт. Пътникът не приема глобата, тъй като според него носенето на маска в автобуса не е задължително. Задържан е временно от полицията.

„Санкциите за това, че пътник не си носи правилно маската или липсва е от 300 до 1000 лв. Нередовен пътник пък, съгласно наредбата на Столична община, плаща на място 30 лв. Ако няма възможност или не желае да я заплати, му се съставя акт за административно нарушение и трябва да плати 50 лв.“, обясни Станислав Станков, организатор „Контролна дейност“ в ЦГМ. От началото на месеца досега са съставени 11 акта на пътници, возили в градския транспорт без маска.


Тагове: градски транспорт, София

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси