Опасно време днес

Опасно време днес
A A+ A++ A

Преди обяд над северозападните райони, а по-късно през деня и над останалата част от Северна и Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Оранжев код за опасно време е обявен в 3 области - Монтана, Враца и София област. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия за локални значителни извалявания и градушки.

Жълт код е обявен в почти половин България. Очакват се интензивни валежи и гръмотевични бури. 

Изключение правят само шест области, където няма опасност и обявени кодове - Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кърджали. 

В югоизточната част от страната ще се задържи предимно слънчево и горещо. През деня вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, най-късно в източните райони. Максималните температури ще са от 26° в крайните северозападни райони до 34° на югоизток. 

По Черноморието ще е предимно слънчево. Над северните райони около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър с южна компонента, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините сутринта ще е предимно слънчево. По-късно през деня над масивите от Югозападна България и Стара планина ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

#градушки #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »