Ива Митева: Ще поставя въпроса за отмяната на лятната ваканция на депутатите

Политика | 21 юли 2021, сряда / 13:15| Показвания:Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно, не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване", това заяви след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева.

"Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандата, ще бъдем напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът", допълни Митева.

Тя изрази надежда да не се злоупотребява с правилника, народните представители да го спазват стриктно и да не се сърдят, когато биват наказвани.

"Предполагам, че президентът няма да се бави с възлагането на проучвателния мандат, надявам се да има разговор между парламентарните групи", каза още председателят на парламента.


Тагове: Ива Митева

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси