Манолова: Искаме правителство, но имаме условия

Политика | 22 юли 2021, четвъртък / 09:40| Показвания:Ние искаме да има правителство, ще положим всички усилия да има разговори, всичко ще бъде публично и прозрачно. Това коментира  Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме".

По думите ѝ очакванията са да има честно и почтено правителство, което да не работи за олигархията.

"Готови сме за протести. Очевидно е, че ще се върви към правителство на малцинството, партиите на протеста нямат необходимото мнозинство. Хората очакват промяна. Не си поставяме за цел да получаваме постове и позиции, настояваме за няколко политики. Необходима е подкрепа за бизнеса, майките и децата", допълни Мая Манолова.

Тя заяви, че от "Изправи се БГ! Ние идваме" ще настояват за преизчисление на пенсиите от 1 октомври.

"Това е нашето условие за да продължим заедно с "Има такъв народ" и "Демократична България". Комисията по ревизията осветли корупционните схеми. Предадохме всички сигнали до прокуратурата и служебните министри продължиха тези разкрития. Има нови сигнали", подчерта Мая Манолова пред БНТ.

Тя добави, че предложението на парламентарната група е Мая Манолова да оглави Комисията по ревизиия, но решението ще бъде на парламента.

Пленумът на ВСС обсъжда предсрочното освобождаване на Иван Гешев

"Искам да видя коя от парламентарните групи ще гласува "против" създаването на Комисията по ревизия. Поискахме изслушване на министрите Бойко Рашков и Янаки Стоилов и утре ще бъде първа точка в заседанието за мотивите за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Днешният дебат и гласуване във Висшия съдебен съвет ще бъде един тест и възможност за ВСС да си измие очите и лицето. Хората са в правото си да искат оставката на Иван Гешев", каза още Мая Манолова.


Тагове: Манолова

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси