Сачева: ГЕРБ няма да предлагат правителство

Политика | 22 юли 2021, четвъртък / 10:00| Показвания:Нямаме покана за преговори от ИТН, предполагам, че няма и да имаме, защото това многократно беше заявено от представителите им, посочи за bTV Деница Сачева от ГЕРБ за консултациите за съставяне на кабинет.

По думите ѝ в заявената до момента от Станислав Трифонов програма има много притеснителни неща. Като пример тя посочи преватизацията на ББР, както и икономическата програма. „Нека първо видим политиките и кои ще бъдат хората и тогава ще решим какво ще правим по отношение на кабинет“, добави Сачева и заяви, че ГЕРБ няма да предлагат правителство, ако получат мандат.

Отричането на партия ГЕРБ означава да отричаш, че има хора, които харесват политиките ни и гласуват за нас. Както виждате победата на ИТН не е толкова голяма спрямо гласувалите за нас“, добави Сачева. По думите ѝ в това народно събрание ГЕРБ ще бъде ясна и конструктивна опозиция. „Не можем да се усещаме в изолция, при положение, че една голяма част от политиките, които се провеждат са такива, които ние сме правили. Съзнателно се опитват да заобикалят или да обръщат гръб на успехите, които имаме и което сме постигнали, като преиначават голяма част от фактологията. Не може да се отрече, че запазихме 300 000 работни места и програмата „60 на 40“ продължава. Планът за възстановяване и устойчивост, толкова бурно и шумно критикуван, се оказа, че по-скоро е надграден, отколкото тотално да бъде променян“, обясни Сачева.


Тагове: Сачева, ГЕРБ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси