Депутатите се скараха заради Росенец, Биков: Как партиите на промяната от 3 станаха 5?

Депутатите се скараха заради Росенец, Биков: Как партиите на промяната от 3 станаха 5?
A A+ A++ A

Депутатите от "Демократична България" и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на "Росенец". 

ДПС поискаха обхватът на комисията да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров "Буджака". Те обвиниха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти. 

От своя страна Иванов репликира Йордан Цонев от ДПС и обеща, че ако от Движението за права и свободи внесат предложение да се направи отделна комисия специално за Буджака, то "Демократична България" ще гласуват "за" създаването ѝ. 

"Росенец е специален символ за българите. Това е онази точка, от която България започна да се променя и българските граждани казаха „Стига“. По думите ѝ преди малко повече от година именно Росенец и освобождаването на плажа около него е отприщил протестите на промяната, заяви Антоанета Цонева от "Демократична България". 

Тома Биков от ГЕРБ обяви, че биха подкрепили и двете комисии. "Как партиите на промяната от 3 станаха на 5? Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво", коментира той. 

Крум Зарков от "БСП за България" също заяви, че ще подкрепят и двете комисии, ако се внесат отделно, тъй като не трябва да се смесват, защото по думите му ще се получи размиване и отклоняване на вниманието. И допълни, че ГЕРБ не трябва да коментират темата, защото "безобразията" са се случили по времето на тяхното на управление.

 

 

#Биков #Росенец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"