Комитова уволни един от замовете си

Политика | 22 юли 2021, четвъртък / 16:39| Показвания:Единият от тримата заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството – Тодор Анастасов, е уволнен. Това пише "24 часа" след разговор с него.

Отстраняването му от поста е станало тази сутрин с телефонно обаждане до него. Анастасов е в едноседмичен отпуск по семейни причини.

 

Тъй като заповедта на премиера за напускането все още не му е връчена – това може да стане най-рано в понеделник, засега тя не е изведена и това обяснява защо няма официално съобщение на правителствения пресцентър.

Говорителят на Министерския съвет Антон Кутев каза пред „24 часа“, че такава точка не е минавала през днешното заседание на кабинета и ще може да провери по-късно.

Най-вероятно формулировката за напускането на Анастасов ще бъде, че е по негова молба, тъй като според информация от негови близки той наистина има здравословни проблеми с член на семейството му и му се налага да бъде в провинцията за известно време. Самият Анастасов бе лаконичен и каза само, че „очаквах такова нещо“.

Според "24 часа" причината е, че е влязъл в конфликт с министър Виолета Комитова по отношение на пътната агенция и тя го е обвинила, че той й е предложил за председател на управителния съвет на АПИ Апостол Минчев, когото тя вече отстрани от поста.


Обратно  

Търсене

Търси