Три българки приключиха участието си в Токио

Три българки приключиха участието си в Токио
A A+ A++ A

Полина Трифонова отпадна от олимпийския турнир по тенис на маса на игрите в Токио след загуба във втория кръг. След успешното си начало (победи над камерунката Сара Ханфу и над Сара де Нуте от Люксембург), българската състезателка от украински произход отстъпи с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11) от родената в Китай Сяосин Ян, която се състезава за Монако. 33-годишната Ян допусна единствено изравняване във втората част, след което взе с лекота останалите три. В последния гейм, който продължи едва 5 минути, Трифонова дори не успя да спечели нито едно разиграване, явно рухнала физически и психически.

„Беше ми трудно да се настроя към много сложната игра на тази представителка на Монако, която всъщност е китайка, а те са най-добрите в нашия спорт. Срещу такава състезателка е добре да вземеш и гейм. Това е положението. Не ми е приятно, че така се случиха нещата. Гледам позитивните неща - успях да стигна до топ 32. Би било по-добре да бях играла с тази китайка за първи път на друг турнир, а не направо тук. Когато заминавах, се надявах да спечеля поне един мач тук, а аз взех два. Ако ми се беше паднала друга съперничка, може би щеше да е различно. Сега гледам към Париж 2024. Искам да участвам на още една олимпиада. Като се върна вкъщи, ще си почина малко и ще продължа напред", заяви Трифонова пред БНТ.

Вторият ни представител в джудото - Ивелина Илиева (кат. до 57 кг.) също приключи участието си на игрите в Токио. Тя спечели първия си мач - с „ипон“ срещу трикратната африканска шампионка Гофран Хелефи (Тунис), 10 секунди преди края на редовното време. След това 29-годишната Илиева обаче срещна настоящата световна шампионка Джесика Климкейт (Канада) и не успя да я преодолее, губейки също с „ипон“.

„Това е джудото. Един момент и после нямаш шанс. Тя (б.ред. - Климкейт) успя първа да вземе своята ситуация. Пътят ми дотук беше много труден, съпътстван от много контузии. Радвам се, че успях да стигна дотук, в нито един момент не се предадох”, коментира Ивелина Илиева.

Преди нея в събота отпадна и другият ни джудист - Янислав Герчев. Двамата ще станат първите ни спортисти, които ще се приберат от Япония, като се очакват утре късно вечерта в София.

Още една наша състезателка отпадна. Боксьорката Станимира Петрова (кат. до 57 кг) е аут още след първия си мач. Световната и двукратна европейска шампионка отстъпи с 2:3 съдийски гласа срещу колумбийката Йени Ариас Кастанеда. Южноамериканката изненада Петрова с много агресивна игра и влезе в размяна на удари в удобната за нея къса дистанция. Българката от своя страна не успя да издържи на агресивните атаки на Кастанеда и още към края на втория рунд започна да отпада физически. Това пролича особено в третия рунд, когато нашата боксьорка нямаше достатъчно сили, за да атакува, пише „Сега“.

След края Петрова заяви, че се чувства ощетена от съдиите: „Според мен аз печеля мача. Може и с малко. Сега съм афектирана и трябва пак да изгледам мача. Какво да кажа? Това е. Не съм доволна от резултата“, заяви тя пред БНТ.

#Токио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"