Кантарджиев: 25 поставени ваксини - спасяват един живот, който е болен да си седи у дома

Здраве | 29 юли 2021, четвъртък / 08:30| Показвания:Хората забравиха за коронавируса, не се говори за ваксинация, това заяви пред NOVA като тревожна тенденция проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по ваксинацията срещу коронавируса.

По думите му "се провежда една невидима ваксинационна кампания в нашата страна".

„Трябва да се обясни на хората спокойно, че трябва да се ваксинират, това е най-важното в момента, защото 25 поставени ваксини – 1 спасен човешки живот. Някои ще кажат, че е малко, други - много, но това е истината. Хората трябва да се ваксинират. Трябва да се убеждават и родителите, защото децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се ваксинират. Колкото повече ваксини сложим, толкова по-подготвени ще бъдем“, заяви професорът.

Той даде подробности и относно това какви са симптомите на Делта варианта на коронавируса - хрема и болки в гърлото доминират. 

„При делта варианта хремата е доминираща, болките в гърлото също. Обяснението е в това, че вирусите, които са в носа и носоглътката са стотици пъти повече от вирусите при предишните варианти. Затова доминират тези симптоми, които не трябва да се подценяват“, посочи проф. Кантарджиев и посъветва всеки, който го боли гърлото и има хрема, да си стои вкъщи и да направи антигенен тест, а ако е положителен, да се направи вече и PCR тест.


Тагове: коронавирус

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси