Биков: Началникът на Рашков - Радев, да го озапти, защото вика на разпит директори и учители

Политика | 29 юли 2021, четвъртък / 16:00| Показвания:Началникът на Бойко Рашков Румен Радев да го озапти и изолира в някакво пространство, където да не разиграва обсесиите и лудостите си на гърба на българските граждани, които учат българските деца. Това коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков заедно с Николина Ангелкова в парламента.

ГЕРБ обяви, че служебният министър на МВР Бойко Рашков е привикал чрез специален документ директори и учители в РПУ, за да биват разпитвани за кого са гласували и дали са агитирали на изборите за някоя партия.

"Десетки сигнали за директори, подложени на политическа репресия от Рашков, независимо че изборите са приключили. Директори на училища, детски градини са привиквани в полицейските управления и са питани за кого са гласували и дали са агитирали за определена политическа партия. Изборите свършиха, къде е тайната на вота, за какво продължават тези разпити, подлагани са на тежка репресия. 97 училища има в София, 73 директори на детски градини, всички те ли ще бъдат привиквани, докато са в отпуска да дават обяснения", пита Ангелкова

Николина Ангелкова уточни, че има сигнали от Ихтиман, Костинброд, Самоков и учители били притеснени. "Буди недоумение защо политическата агресия продължава към директори и учители", заключи тя.


Тагове: Биков

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси