Задържаха доста бежанци, зарязани на АМ Тракия! Рашков: Има миграционен натиск

Задържаха доста бежанци, зарязани на АМ Тракия! Рашков: Има миграционен натиск
A A+ A++ A

Нелегални мигранти от Афганистан са задържани тази сутрин край край Раковски – част от тях в с. Стряма, друга – на отбивката на магистрала „Тракия“. Мигрантите е снимал депутатът от ГЕРБ-СДС Младен Шишков, точно преди изслушването на министър Бойко Рашков за миграционния натиск.

„Тъй като темата се отваря след малко. Нещо нагледно от този момент. Магистрала Тракия, отбивката за Раковски. Тези “пейзажи” бяха позабравени последните години. Рашков? Радев?“, написа Шишков във фейсбук.

Действително се натъкваме на факта, че има завишен миграционен натиск, такъв натиск, какъвто е имало и преди да стъпим в нашите задължения на служебен кабинет. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при изслушването си в парламента. Изслушването беше поискано от ГЕРБ-СДС, които изразиха силно притеснение от нарастващия миграционен натиск.

Рашков посочи, че МВР наблюдава обстановката не само на нашата граница, а и извън територията на страната, и поддържа готовност за своевременна реакция, ако този натиск от мигранти нарасне изключително. Такъв натиск има и в Литва, там натискът е 30 пъти повече отколкото в предходен период. Намерили са маршрути, минават, коментира той. Рашков отбеляза, че натиск има и срещу южната ни съседка Гърция, както и в Турция.

#миграционен натиск #Бойко Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »