Асен Василев обясни за фирмата си, иска извинение от Тошко Йорданов

Асен Василев обясни за фирмата си, иска извинение от Тошко Йорданов
A A+ A++ A

Не знам защо от "Има такъв народ" (ИТН) са решили да ме атакуват. Явно са си сменили мнението, след като бях поканен за министър. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По повод предложението за пост към Василев от ИТН, служебният финансов министър заяви: „Вицепремиер по еврофондовете означава 90% от времето си да прекараш с бюрократи в Брюксел. Проблемът е, че докато не се справим с корупцията и кражбите в България преди да градим нещо, е все едно да сипваме вода в пясъка“.

Думата „крадец“ е много тежка и според мен г-н Йорданов трябва да се извини. 2009 г. се разделихме с инвеститорите във фирмата. Половината дойдоха в новата фирма. След това започнаха 2-годишни съдебни саги. Съдът в Ню Йорк се произнесе в наша полза. След месец беше постигнато приятелско споразумение между двете фирми, за да спрат делата, обясни Василев във връзка с обвиненията на Тошко Йорданов от ИТН. По думите му ваденето на този случай е несъстоятелно действие.

„Ако ние сме сериозни в намерението си да се спрат течовете в държавата, лостовете за това са във финансовото министерство“, подчерта министър Василев.

„Новите пет приоритета на ИТН ми прозвучаха разумно. Те са близо до тези, които ние представихме, като служебен кабинет. Ние това залагаме и в проектобюджета. Това е разумната програма за България“, не скри учудването си министърът на финансите.

„Аз бях силно изненадан, че предложението не беше за финансов министър. С мен не се работи лесно. Аз не приемам нареждания и обаждания по телефона, идвам със свой екип“, коментира Асен Василев.

По думите му е по-добре да предвидим за пари за тежка COIVD криза. Ако тя не се случи още по-добре, но трябва да сме готови. Добре е от 1 октомври да има актуализация на пенсиите, а не да се дават допълнителни пари към пенсиите.

„Мисля, че свършихме основните си задачи – осигурихме финансова стабилност и спряхме неефективните разходи. Ако контролните механизми на държава са закърнели, се раждат икономически чудовища, след което обясняваме, че не можем да се грижим за децата и пенсионерите. Надявам се това повече да не се допуска“, завърши Асен Василев.

#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »