Невероятна Стойка Кръстева! Донесе втори медал на България от Токио 2020

Спорт | 1 август 2021, неделя / 12:00| Показвания:Българската боксьорка Стойка Кръстева го направи! Родната състезателка победи категорично китайката Юан Чан в категория до 51 килограма и ще се бори за финал на Токио 2020. Кръстева си гарантира най-малко бронзов медал, а това е и исторически момент за българския женски бокс, след като до момента страната ни не е печелила медал от най-големия спортен форум. Съперничка на българката на полуфиналите ще бъде представителката на домакините Цукими Намики.

I Рунд

Българката стартира с два десни прави, след което направи комбинация с дясно кроше и ляв прав. Китайката опита да атакува, но Кръстева добре се защити, а след това пласира и ляв прав в главата на съперничката си. В началните минути двете бяха предпазливи и не предприеха излишни рискове. Чан си послужи с два непозволени удара, но българката пласира два удара в тялото ѝ, а след това нанесе и хубав удар в главата на китайката. Чан нанесе удар в главата на българката, но Кръстева запази самообладание, въпреки непозволените действия на опонентката си.

II Рунд

Китайката стартира агресивно втория рунд, след като загуби първата част с 4:1 гласа. Стойка Кръстева показа добра защита и контрира с ляв удар в главата. Българката продължи да залага на комбинации и в следващите секунди пласира ново великолепно ляво круше. Чан отговори с десен ъперкът. Кръстева отново контрира добре и нанесе десен в главата на съперничката си. Кръстева завърши рунда с великолепна контра с комбинация десен ляв прав, с което отново спечели частта.

III Рунд

Чан започна агресивно, след като трябваше да атакува, за да се надява да излезе крайна победителка в мача. Кръстева показа добра защита и нанесе десен и ляв след контраатака. Българката пласира десен в главата и умно изчакваше опонентката си. Стойка стоеше на добра дистанция и атакува с десен в главата на китайката. Кръстева отново показа добра защита и завърши със самочувствие срещата.

 

Източник: GONG.BG


Обратно  

Търсене

Търси