Разговорите за бъдещото управление са насрочени за утре

Разговорите за бъдещото управление са насрочени за утре
A A+ A++ A

Има такъв народ (ИТН) поканиха БСП за България, Демократична България (ДБ) и Изправи се БГ! Ние идваме (ИБГНИ) да им представят структурата и състава на проектокабинета. Това се случва след връчването на мандата от държавния главата в петък. Ръководството на ИТН ще запознае всяка от формациите на отделна среща.

Парламентарната група на коалиция “БСП за България” ще се срещне с “Има такъв народ” и кандидата им за министър-председател утре в 17.00 в зала “Изток” в Народното събрание, информираха от пресцентъра на социалистите.

Срещата с ИБГНИ се очаква по-рано, в 14 ч.

Не е ясен точният част на разговорите между ИТН и ДБ, но вероятно ще е по обяд. Двете партии си размениха остри реплики преди седмица. Не липсваха и лични нападки към лидера на ПГ на ДБ Христо Иванов. Дори Слави Трифонов направи коментари против него. Все пак обаче се очаква ДБ да отидат на срещата, за да чуят намеренията на ИТН.

"Не сме взели окончателно решение за подкрепа и ще изчакаме до последния момент, за да видим в каква посока ще тръгнат ИТН", коментира пред журналисти Иванов.


Доц. Борис Попиванов: ИТН да си дадат сметка, че хората не са им дали еднозначно отговорността за властта

Смята се, че ИТН ще спазят намерението си и няма да преговарят за министерски постове. Ще предложат изцяло свой състав на кабинет и ще поискат подкрепа от останалите формации.

Междувременно от подобни разговори отпадна ДПС, с която ИТН все пак се среща в началото на старта на консултациите в рамките на 46-ия парламент.

ГЕРБ-СДС отново са нежелани в дискусията за бъдещото управление от ИТН, но пък и бившите управляващи не държат на това. Те дори отказаха консултациите при държавния глава при стартирането на 46-тото Народно събрание. ГЕРБ-СДС все пак трябва да получат втория проучвателен мандат, ако ИТН не успеят да съставят кабинет начело с обявения кандидат-премиер Пламен Николов.

#ИТН #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »